Nieuwe LEAF e+ met grotere 62 kWh batterij! 13 maart 2019

De LEAF Modeljaar 2019 biedt talrijke upgrades op het vlak van connectiviteit en technologie. Met de nieuwe Nissan Connect Services app heeft het navigatiesysteem nu TomTom LIVE premium verkeers- en routeinformatie. Met behulp van de app is op de smartphone te zien hoe lang het duurt om op de bestemming aan te komen. Tevens is op afstand de laadtoestand van de batterij te controleren en zijn enkele functies van de auto te bedienen. En als klap op de vuurpijl een nieuwe 62 kWh batterij met een actieradius van maar liefst 385 km!

De diverse uitvoeringen van de LEAF Modeljaar 2019 zijn per eind deze week te bestellen en naar verwachting vanaf deze zomer leverbaar.

Ken Ramirez, Senior Vice President Sales en Marketing van Nissan Europe: ‘Bij Nissan zijn we ongelooflijk trots dat de Nissan LEAF in 2018 de bestverkochte elektrische auto in Europa was en ook in 2019 tot dusver op de eerste plaats staat. Met de introductie van de eerste LEAF in 2010 als eerste in serie geproduceerde elektrische auto maakten we ons geloof in elektrische mobiliteit duidelijk. We geloven er nog steeds in. Sterker nog, meer dan 130.000 rijders van een LEAF in Europa delen die overtuiging en het zijn zeer tevreden Nissan-klanten.’

 

‘Nu presenteren we de volledige line-up van de LEAF voor Europa, inclusief de e+ met de grotere range. Samen met ProPILOT en geavanceerde connected services is onze nieuwste generatie LEAF echt een icoon van Nissan Intelligent Mobility.’

De versie met een groter rijbereik beleefde zijn debuut als Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition in januari 2019. Hij biedt op een volle batterij tot naar schatting 385 kilometer* rijbereik en een vermogen van een indrukwekkende 160 kW (217 pk), goed voor een acceleratie van 0-100 km/uur in 7,1 seconden. De Tekna versie van de e+ is uitgerust met de geavanceerde ProPILOT rijdersassistentietechnologie.

In 2018 kende de Nissan LEAF een recordverkoop in heel Europa en was daarmee de best verkochte EV**. Tot nu toe zijn sinds 2010 wereldwijd al meer dan 400.000 exemplaren van de LEAF verkocht.

Meer informatie inzake de nieuwe LEAF? Ga naar onze LEAF actie pagina!

 

 

* WLTP gecombineerd cijfer onder voorbehoud van homologatie

** Bron: AAA, Cumulatieve Nissan LEAF registraties in het jaar 2018 in de EU, Noorwegen, Zwitserland en IJsland

HomeNissanNieuwsNieuwe LEAF e+ met grotere 62 kWh batterij!