Daniel Ricciardo sluit zicht aan bij Renault Sport F1 Team 2019 13 augustus 2018

Het Renault Sport Formula One Team is verheugd te bevestigen dat Daniel Ricciardo vanaf het seizoen 2019 zal toetreden tot het team. Hij gaat samenwerken met de huidige coureur Nico Hülkenberg.

De negenentwintigjarige Daniel, afkomstig uit Perth, Australië, heeft een contract voor de komende twee seizoenen getekend bij het Renault Sport F1 Team. Daniel heeft zeven Grand Prix-overwinningen behaald en 29 keer op het podium gestaan. Hij is al bekend met de Renault-familie, waar hij tussen 2007 en 2011 in de Renault junior-reeks heeft gereden en welke sinds 2014 worden aangedreven door Renault-motoren in de F1.

Jérôme Stoll, President, Renault Sport Racing: ‘Renault besloot terug te keren naar de Formule 1 om te strijden voor Wereldkampioenschappen. Het contracteren van Daniel Ricciardo is een unieke kans voor de Groupe Renault om deze doelstelling te bereiken en die we moesten benutten. We verwelkomen Daniel’s komst naar ons team. Hij is meer gemotiveerd dan ooit!’

Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault Sport Racing: ‘Het vastleggen van Daniel onderstreept onze vastberadenheid om onze vooruitgang naar de top van de sport te versnellen. Het is ook een erkenning van het werk dat de afgelopen twee-en-een-halve seizoenen is volbracht. Daniel’s onbetwiste talent en charisma zijn een enorme bonus en verklaart zijn toewijding voor het team. We zullen zijn vertrouwen in ons moeten terugbetalen door de best mogelijke auto af te leveren. We verwelkomen hem in 2019 met veel trots, maar ook bescheiden in ons groeiende team.’

Daniel Ricciardo: ‘Het was waarschijnlijk een van de moeilijkste beslissingen die ik tot nu toe in mijn carrière heb genomen. Maar ik dacht dat het tijd was voor mij om een nieuwe en uitdagende stap te nemen. Ik realiseer me dat er veel vooruitgang nodig is om Renault in staat te stellen zijn doel op het hoogste niveau te halen, maar ik ben onder de indruk van deze vooruitgang in slechts twee jaar! Ik weet dat telkens wanneer Renault in de sport dook zij uiteindelijk ook wonnen.
Ik hoop hen te kunnen helpen op deze reis en een bijdrage te leveren op en naast het circuit.’

HomeRenaultNieuwsDaniel Ricciardo sluit zicht aan bij Renault Sport F1 Team 2019