De Renault Twingo vernieuwd! 1 februari 2019

De Renault Twingo heeft een nieuwe look! Maar dat niet alleen. Hij is geavanceerder dan ooit, biedt volop rijplezier met nieuwe motoren.

Het in- en exterieur is naar persoonlijke smaak te personaliseren en Renault EASY CONNECT biedt keuze uit verschillende multimediasystemen, waaronder het nieuwe multimediasysteem Renault EASY LINK.

C-vormige verlichting

De moderne en chique uitstraling van de nieuwe Twingo wordt voor een deel bepaald door de nieuw ontworpen koplampunits met geïntegreerde C-vormige LED-dagrijverlichting, die aansluit op die van de andere modellen van Renault. Tevens fungeert de LED-dagrijverlichting ook als knipperlicht, eveneens uniek in deze klasse.

Dynamisch in alle opzichten

Het vernieuwde frontdesign van de Twingo draagt bij aan de aerodynamische prestaties. Ook de 10 mm verlaagde rijhoogte en het ontwerp van de achterzijde zorgt voor een lage luchtweerstand. De luchtinlaat op het linker achterpaneel is nu standaard op alle versies, zorgt voor een betere motorkoeling en draagt bij aan de assertieve uitstraling.

“Het ontwerp van de Twingo III viel al goed in de smaak, dus hebben we ons voornamelijk geconcentreerd op het verbeteren van de waarneembare kwaliteit en het moderniseren van bepaalde voorzieningen. Met de nieuwe bumper, de horizontale lijnen aan de voorzijde en de C-vormige verlichting hebben we de visuele breedte van de auto weten te versterken”, aldus Mario Polla, Design Project Manager.

Twee nieuwe carrosseriekleuren

Renault introduceert twee nieuwe carrosseriekleuren; Jaune Mango geeft de Twingo een jeugdige en eigenzinnige uitstraling, terwijl Blanc Quartz juist zorgt voor een elegante look.
De andere leverbare carrosseriekleuren zijn Noir Etoilé, Rouge Flamme, Gris Lunaire, Blanc Cristal, Vert Pistache en Bleu Dragée.

Nieuwe driecilindermotoren

De Renault Twingo komt op de markt met keuze uit drie benzineversies. Het betreft de SCe 75, TCe 95 en TCe 95 EDC, allemaal met een technisch hoogstaande driecilindermotor die voldoet aan de strenge Euro 6d-emissienorm.

De nieuw ontwikkelde SCe 75 met handgeschakelde vijfversnellingsbak is krachtiger dan zijn voorganger en wordt gekenmerkt door een hoge mate van rijplezier in stadsverkeer. Medeverantwoordelijk hiervoor is het soepele rijgedrag dankzij het koppel van 92 Nm. De aangename prestaties gaan bovendien gepaard met een gunstig brandstofverbruik en lage CO2-emissies.

TCe 95 (EDC)

De tweede optie is de TCe 95 driecilinder benzinemotor met turbotechniek, goed voor een adequate reactie en een krachtige acceleratie dankzij 135 Nm trekkracht. Tevens is de motor voorzien van een nieuw uitlaatsysteem en een turbo met variabele geometrie voor extra brandstofefficiency. De TCe 95 is naar wens te combineren met een handbediende vijfversnellingsbak of zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling, waarmee de Twingo uniek is in zijn klasse.

Meer informatie over beschikbaarheid en prijzen wordt later bekend gemaakt. Op de hoogte blijven van de nieuwe Renault Twingo? Mail uw vragen naar info@dorzo.nl

HomeRenaultNieuwsDe Renault Twingo vernieuwd!