Historie

DORZO Vlaardingen is al 1960 actief als automobielbedrijf in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis
Reden te meer om wat meer te vertellen over de historie van een bedrijf dat inmiddels een begrip is.

Arie van Dorp richtte in 1960 Automobielbedrijf DORZO op. Op dat moment had de heer Van Dorp een Citroën dealerschap in Schiedam (sinds 1938), twee benzinepompen en een taxibedrijf. Dit laatste, na samenwerking met twee collega taxibedrijven in Schiedam, is beter bekend als de Eurotax. Tot 1965 was het bedrijf louter actief voor het onderhouden van auto’s. Deze arbeid werd verricht in een kleine werkplaats in de Bachstraat gelegen in de Vettenoordse polder (kortweg VOP wijk) Vlaardingen.

Vanaf 1965 richtte DORZO Vlaardingen zich op de verkoop van nieuwe Renault’s met daarbij de bijbehorende showroom op de Schiedamseweg in Vlaardingen Centrum (ter hoogte van de Stadsgehoorzaal). Deze vestiging werd geleid door Arie’s zoon Frans van Dorp Sr. De werkplaats werd door de verkopen van +/- 220 nieuwe auto’s op jaarbasis te klein. Bij het vinden van een nieuwe locatie werd deze gevonden in de Marconistraat, bedrijventerrein De Vergulde Hand in Vlaardingen.

De verkoopaantallen bleven de daaropvolgende jaren stijgen. Om ook in de nabije toekomst te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar nieuwe en gebruikte auto’s, moest eind jaren ’70 wederom een nieuw onderkomen gezocht worden. Er werd een geheel nieuw pand ontworpen en gebouwd aan de James Wattweg. Deze straat ligt om de hoek bij de Marconistraat tevens in bedrijventerrein De Vergulde Hand.

Ook deze vestiging van DORZO bleek in de loop der jaren uit zijn voegen te groeien. Wederom werd er gekozen voor een compleet nieuw pand in een nieuw commercieel gebied van Vlaardingen. Op de Hoogstad 101 verrees in 1996 het nieuwe DORZO pand zoals we dat nu nog kennen. Sinds 2003 is het bedrijf overgenomen door de derde generatie Van Dorp; Frans Jr. Vandaag de dag is het aantal nieuw verkochte auto’s gestegen naar maar liefst 700 auto’s per jaar! Tezamen met 250 á 300 occasions gaan er jaarlijks bijna 1000 auto’s over de spreekwoordelijke toonbank.

Inmiddels biedt DORZO naast Renault ook het dochtermerk Dacia aan. Sinds enkele jaren is ook Nissan toegevoegd zodat wij voor iedere soort klant een passende mobiliteitsoplossing kunnen bieden.

Al sinds 1960 is DORZO een begrip in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Al ruim 55 jaar treft u bij ons professionaliteit aan in de sfeer van een familiebedrijf. Ook in de toekomst bent u uiteraard van harte welkom bij DORZO!

HomeRenaultHistorie